In de ongerepte natuur van het maasland

Fietsen & Wandelen

ACTIVITEIT

Een wandeling.

Villa Mooi Maasland is gelegen midden in het fraaie wandelgebied van grenspark Kempen-Broek. Op de grens van Belgisch en Nederlands Limburg ligt het grenspark wat uniek is voor Vlaanderen en Nederland. Het strekt zich uit over de gemeenten Bocholt, Bree, Kinrooi en Maaseik.

Het bijzondere en afwisselende landschap bestaat uit meerdere aan elkaar grenzende delen. Ieder deel heeft wel iets bijzonders te bieden en straalt zijn eigen sfeer uit.
Wandelaars en fietsers, ruiters en mountainbikers kunnen via bewegwijzerde routes de diverse landschappen in al hun facettten ontdekken in hun eigen tempo. De meeste gebieden hebben hun eigen decoratieve elementen.

Met de fiets er op uit.

Maaseik is gelegen aan een knooppunt van het grensoverschrijdende fiets route netwerk. Het totale netwerk is 1000 kilometer lang, waarvan 300 kilometer autovrij. Op de fietskaart, op verzoek te verkrijgen, staan de nummers die de knooppunten vormen voor de basis van de bewegwijzering. Met dit systeem kun je zelf je eigen route samenstellen. Alle routes kunnen in twee richtingen worden gefietst.

Villa Mooi Maasland ligt direct bij een van de knooppunten van het fietsroute netwerk in het grensgebied van Nederland en Belgie. Natuur is hier nog ruim voorhanden en de ritten voeren je afwisselend door bossen en andere natuurgebieden. Voor een deel vormt de Maas de grens tussen de beide Limburgen. Een groot aantal bruggen en veerpontjes maken het mogelijk om ook eens een kijkje aan de andere kant van de grens te nemen.