Wijndomein Aldeneyck

ACTIVITEIT

Wijndomein Aldeneyck

In het hart van de Maasvallei in Limburg, in het pittoreske dorpje Aldeneik op een steenworp van de cultuur- en terrasjesstad Maaseik liggen op een zonovergoten zuidoosterhelling Europa’s meest noordelijke Pinot wijngaarden. Karel en Tine Henckens-Linssen verbouwen in de 10 hectaren grote wijngaard, op de mineraalrijke kiezel- en grindterroir, met veel passie de Aldeneyck Pinot Blanc, Pinot Gris, Pinot Noir en een Mousserende Pinot Brut.
De prachtige Maasvallei is de Levensader in dit warme en droge stukje Limburg. Het warme microklimaat en de unieke stenige bodem garanderen een mineralige, elegante en fruitige smaak.Onze Pinot- wijnen werden meermaals bekroond tot Beste Belgische wijn.

Rondleiding

U kunt van dichtbij kennis maken met de wijnbouw in de Maasvallei. Onder deskundige en enthousiaste toelichting wandelt u door de wijngaard, het pershuis en de wijnmakerij.

Aansluitend worden er 4 Pinot wijnen geproefd en genoten in de gerestaureerde schuur,  met een korte film over de werkzaamheden in de wijnbouw, het vinifiëren en het bottelen. Vanaf 15 personen, niet op zondag en in de oogstmaand oktober (duur ± 2 uur). Combinatie-arrangementen met Maaseiker Musea, boottochten op de Maas of een heerlijk fietsweekend zijn een verwennerij!

Voor een rondleiding met wijndegustatie of arrangement graag reserveren via telefoonnummer, mail of website.

Download info rondleidingen

Wanneer?
Vanaf april t.e.m september en november | woensdag t.e.m zaterdag | vanaf 10u00, laatste rondleiding kan starten om 17u00.
NIET op zondag, maandag en dinsdag, oogstmaand
oktober en wintermaanden.

U KUNT STEEDS TERECHT IN ONZE WIJNWINKEL ELKE ZATERDAG (VAN 10U-15U) OF TIJDENS DE WEEK OP AFSPRAAK.